Personalitzem els entrenaments i el treball per poder aconseguir els millors resultats en la educació i reeducació de cada animal. Busquem quin és el problema i trobem les possibles solucions adaptades individualment a cada persona i a cada animal. Acomulem experiencies amb cavalls i gossos, però també han passat per les nostres mans altres animals (gats, conills, aus, etc).

En la majoria dels casos el problema és de comunicació. Com per exemple a vegades no està clar qui és el líder, quin és el to en el que s’han de dir les coses, com portar la corretja, quina recompensa s’ha d’utilitzar, quan és el moment adequat per fer un moviment o simplement ignorar el comportament…

Trobem l’arrel dels problemes, solucionem conflictes, malentesos i males conductes per falta de coordinació i per problemes comunicatius. Sovint, l’impediment és que la gent no sap com motivar i quan recompensar l’animal si reacciona correctament. Moltes vegades costa trobar el moment just per corretgir una conducta o una actitut inadaptada (dominancia, agresivitat, por, etc). A vegades només s’ha de superar un problema de nerviosisme, tensió o males experiencies per part del propietari o per part de l’animal.

Una de les coses més importants que ensenyem és la manera i la actitud d’enfrontar-se a les diferents situacions, reptes i obstacles.

Per això, eduquem i no ensinistrem, ja que l’educació és a base del respecte i la confiança; i l’ensinistrament només es basa en cumplir ordres. Quan la persona d’autoritat manca, el comportament de l’animal sól canviar a negatiu. L’educació, per contra és “ensenyar” el que és correcte i el que no, recompensant i motivant sempre en el moment i amb la intenció adecuada, d’aquesta manera aprenen a respectar als humans i les seves decisions. Ensenyem a les persones a ser líders de la manada, a realitzar tot el que és necessari per guanyar-se la confiança i el respecte de cada individu de la manada per poder disfrutar plenament de qualsevol activitat junts amb els animals.

Redes Sociales